Hvor kommer verden fra?Hvor kommer verden fra? Udgivet på Højers Forlag. Illustrationer Frede Fabek. Skrevet af fortæller og forfatter Marie Hansen alias Sys Matthiesen

 
Marie Hansen Illustrationer af Frede Fabek
Udkommet 1. oktober 2005 på Højers Forlag
 
Andre bøger i serien:
Hvor kommer pengene fra?
Hvor kommer eventyrene fra?
 
Hvert folk har sin egen historie om Verdens skabelse. I det gamle Ægypten sagde man, at det hele begyndte med et uendeligt Verdenshav. Der var kaos og mørke, men en dag spirede en lotus op af dybet. Midt i blomsten lå et lille gudebarn. Det var Ra-Atum, solguden. Nordens skabelsesmyte handler om kæmpen Ymer, der blev dræbt af tre brødre, Odin, Vile og Ve, som skabte verden af hans krop. I Tibet blev der fortalt om Stråleglans og Sort Ulykke, regnbuens 5 farver, der blev til 5 tilstande, og den uovervindelige helt, Gesar fra Ling. Nordamerikas indianere havde en skat af myter om altings begyndelse. Verden blev skabt af Maheo, og de første mennesker formede Solen og Månen. Den kinesiske kæmpe, Pan Gu, lå i et æg i 18.000 år. Derefter brugte han yderligere 18.000 år til at skubbe Jorden og Himlen fra hinanden. Da han døde, blev verden skabt af hans kæmpekrop. Man kan også læse bøger om astronomi og lære, hvordan Solsystemet blev skabt af en stjernetåge, og endelig findes der både i Bibelen og i Koranen en beretning om Verdens skabelse.
 
I bogen er der syv børn, der stiller spørgsmålet: Hvor kommer Verden fra? De 7 børn er: Faraos datter fra det gamle Ægypten, vikingens søn, en lille munk fra et buddhistisk kloster i Tibet, en indianerpige, bondens søn fra Kina, drengen ved computeren og en flok moderne, danske skolebørn.
 
Hvor kommer Verden fra? henvender sig til børn og voksne fra ca. 10 år. Den er velegnet til brug i folkeskolen ved undervisning i faget religion, når der skal arbejdes med temaer omkring skabelsesberetninger. 
 
Fra bogen:
 
"Hvor kommer Verden fra?" spurgte pigen fra indianer-landsbyen. Hun var i skoven med sin bedstemor og plukke bær. Den gamle kone stillede sin kurv i græsset og satte sig.
 
"Kom," sagde hun. "Sæt dig hos mig. Vi trænger til en pause. Jeg kender mange historier om Jorden, Solen og Månen. Nu skal du høre:
 
"Før Verden blev skabt, fandtes der kun et stort hav. I dybet levede fisk og mange slags havdyr. Små og store fugle fløj hen over vandet. De svømmede på havets overflade og levede af fisk. Ingen fugle behøvede at sulte, men alligevel var de utilfredse. De savnede et sted, hvor de kunne sætte sig og hvile. ..."
 

Illustrationer af Frede Fabek

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
 
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms