Hvor kommer pengene fra?

 
Igen ét af de spørgsmål, som børn uvilkårligt stiller.
 
Skrevet af fortæller og forfatter Marie Hansen alias Sys Matthiesen
Illustrationer af Frede Fabek
Udgivet på Højers Forlag
 
Alt, hvad vi bruger - lyset, vi tænder, maden, vi spiser, vandet, vi drikker - skal betales med penge hver dag. Det er svært at forestille sig en tid, hvor penge slet ikke var opfundet, men i de ældste tider klarede folk sig med at bytte sig til de ting, de manglede.
 
Pengenes historie er lang og spændende. Bogen fortæller om vikingernes penge, falskmøntnere og skjulte skatte, de første banker og det lille magiske plastickort.
 
Mange gamle folkeeventyr handler om penge. De fortæller, hvor svært det er at være fattig og skulle vende hver skilling, og hvordan lykken kan vende, så den fattige bliver rig og omvendt. Pungen, der aldrig bliver tom, er med i mange eventyr.
 
"Hvor kommer pengene fra?" fortæller pengenes lange og spændende historie. Bogen kommer også ind på flere eventyr, der handler om penge. Endelig indeholder den en del opgaver, der er med til at give emnet et levende indblik i, hvordan penge fungerer.
 

Illustrationer af Frede Fabek

Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave Klik på billede for stor udgave
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms