Sys Matthiesen alias Marie Hansen


Historien om et navn

Der var engang en pige, der hed Marie Hansen.
Hendes store ønske var at blive forfatter.
 
Da hun var 12 år, vandt hun en stilekonkurrence for danske skole-elever. Om sommeren skrev hun teaterstykker, som blev opført på købmandens loft af pigen og hendes legekammerater, men da hun skrev et skuespil på vers, nægtede de andre børn at være med. De syntes, det lød for skabagtigt.
 
Som ung pige skrev hun en masse historier og sendte dem til søndagsavisens tillæg. En enkelt historie blev trykt, men de fleste kom tilbage i store gule konvolutter. Så blev hun ked af det og tænkte, at hun nok aldrig ville blive forfatter.
 
Marie Hansen blev gift og fik børn. Nu hed hun Matthiesen til efternavn, og da hun var træt af at hedde Marie, begyndte hun at bruge kælenavnet Sys i stedet for. Sys Matthiesen arbejdede som musiklærer. Hun underviste børn i at spille violin efter Suzuki-metoden. Samtidig skrev hun bøger for børn.
 
Da hun havde fået udgivet 25 bøger, fik hun en ide: Det kunne være sjovt at bruge sit gamle navn – bare en enkelt gang. Hun skrev to bøger om en dreng, der hed Lasse. Bøgerne blev en succes, og der kom flere Lasse-bøger. De blev fulgt op af andre serier. Marie Hansen havde fået sit ønske opfyldt. Hun var blevet forfatter.
 
I virkeligheden hedder jeg hverken Marie Hansen eller Sys Matthiesen. På officielle papirer står der Marie Jäpelt Matthiesen – men hvad betyder et navn?
 
Jeg er forfatter og har skrevet mange bøger. Bøger om alt muligt:
Trolde, hekse, børn, kendte komponister, dronninger, musik, snemænd og mange andre spændende ting.
 
Du kan finde rækken af bøger her på sitet...
 
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms