Det første kapitel af eventyret udsendes i første halvdel af september måned. Hele vinteren og frem til foråret næste år, udsendes der et nyt kapitel ca. hver 14. dag.

Snemanden Olfert
Vintereventyr digter man om sommeren. Når solen bager ned fra en skyfri himmel, og man flygter ind i skyggen, er snevejrsdage og lange, mørke vinternætter med stjerner i tusindvis noget af det mest eventyrlige, man kan forestille sig.

Sådan en varm dag blev snemanden Olfert til.

Rejsen til den evige sne


"Der var engang et snevejr. Det sneede en hel nat. Alt blev hvidt. De voksne fik travlt med sneskrabere og fejemaskiner. De var slet ikke glade for sneen, men børnene lo. De løb ud med deres kælke. Der var råb og latter og vilde sneboldkampe. Bitte små børn jokkede af sted i deres flyverdragter og fik våde fødder. Trine og Mads trillede kugler af sne. De ville bygge en snemand."

Sådan begynder eventyret om Olfert, snemanden, der blev levende, fordi der faldt et stjerneskud ned i hans hat.

Om dagen er Olfert en ganske almindelig snemand, men om natten bliver han levende. Han snakker med dyrene og tramper rundt på sine små, tykke ben.

NEJ! - det må ikke ske
Vinteren går. Solen skinner. De første vintergækker kommer frem. Foråret er på vej. Stakkels Olfert skrumper ind.

En dag taber han sin ene arm.
Trine finder noget sne under en busk og former en ny.

Olfert spørger katten, hvad der sker med snemænd, når foråret kommer for alvor. "Snemænd smelter og bliver til vand," svarer katten. "Det har de altid gjort." Nordenvinden standser et øjeblik og fortæller om bjerget højt mod nord, hvor sneen aldrig smelter.

Olfert tager en beslutning: Han vil finde det bjerg!

Mads og Trine hjælper ham op i en kølebil, og så går rejsen nordpå.

Venner og bekendte

Som sagt udsendes der et nyt kapitel ca. hver anden uge - helt frem til foråret 2005.

Giv gerne denne besked videre til venner, bekendte, børnehaven, skolen - ja til alle, der er interesseret i et godt eventyr.

Alle er meget velkomne til at sende mig forslag
Det vil være rigtig dejligt, hvis børnene sender mig e-mails med deres idé til, hvordan Olfert kommer igennem strabadserne.

De 10 bedste
De 10 bedste indlæg vil blive belønnet med eventyret i bogform, når den tid kommer. Bogen signeres til den enkelte vinder, som vil få direkte besked pr. e-mail eller telefon.

Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms