Det danske Haiku Magasin Tranen

 
Dansk Forfatterforenings haikunetværk har længe næret et stort ønske om at udsende et haikutidsskrift, som både skulle indeholde haiku og artikler om haiku. Dette ønske er gået i opfyldelse med dette første nummer af Det Danske Haiku Magasin Tranen.
 
Haikunetværket har eksisteret i fem år. I sin artikel "Haiku på dansk - en personlig vandring" fra bogen "Små silhuetter" fortæller Hanne Hansen: "I 1990 var jeg i Tokyo for at studere haiku. Da jeg kom hjem, skrev jeg i Forfatteren efter andre haiku-interesserede. Vi blev en lille gruppe, som deltog i internationale konkurrencer og sommetider vandt priser."
 
Den 6. april 2001 blev der nedsat en arbejdsgruppe. Hanne Hansen skrev i referatet: "Vi besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af Kate Larsen, Niels Kjær og undertegnede med det formål at arrangere en haikuoplæsning til efteråret og lave et årsskrift. Niels Kjær blev sekretær for arbejdsgruppen, og han og Ann Bilde skal lave det første nummer af årsskriftet. Vi danner endvidere et netværk mellem haiku-interesserede medlemmer, og hvis det viser sig, at der er stof til det, vil der blive udsendt et nyhedsbrev."
 
Året efter overtog jeg (Sys Matthiesen) sekretærposten. Haikunetværket mødes ca. 4 gange om året, og der bliver udsendt mindst 4 nyhedsbreve pr. år. Som regel flere.
 
Som man kan se, bestod haikunetværket i begyndelsen kun af ganske få lyikere, der alle var medlemmer af Dansk Forfatterforening, men netværket voksede hurtigt. Der kom også interessemedlemmer. De blev inviteret til møderne, som gav dem inspiration til at arbejde seriøst med haiku.
 
Alle bidragyderne til dette magasin er medlemmer af haikunetværket.
 
Sys Matthiesen
 
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms