Johann Christian Bach

1735 - 1782
Tyskland/England
 
Johann Christian var den yngste af Johann Sebastian Bachs sønner. Faderen var hans første musiklærer, men han døde, da Johann Christian var 15 år.
 
Drengen kom nu i huset hos sin ældste bror, Philipp Emanuel, som boede i Berlin.
 
Også hos broderen fik han musikundervisning, men Johann Christian havde store drømme. Han ville ud og se sig om. I modsætning til resten af familien var han vild med operaer, og hvis man ville lære noget om operamusik, skulle man rejse til Italien.
 
Broderen lod ham rejse. Johann Christian kom til Milano, hvor han studerede kontrapunkt hos Padre Martini. Samtidig blev han organist i Milanos domkirke.
 
Han skrev operaer og blev hurtigt berømt, både for sin kirkemuik og sine operaer.
 
Mens han boede i Milano, blev han forekslet i en italiensk sangerinde. De blev gift.
 
I 1762 rejste parret til London. Johann Christians berømmelse havde bredt sig. Den engelske dronning ønskede at ansætte ham som sin hofkomponist.
 
I London grundlagde han et musikselskab, der arrangerede koncerter. Han arbejdede sammen med Abel, én af Johann Sebastian Bachs elever. De holdt mange flotte koncerter og havde stor succes.
 
Johann Christian Bach var en munter og glad person. Han var en elegant kavaler og lignede slet ikke sin strenge, alvorlige far.
 
I årene 1764-65 kom den 8-årige Mozart til London. Bach tog sig meget af den lille dreng. De blev vældigt fine venner. Den unge Mozart blev påvirket af Bach's musikstil.
 
Johann Christian Bach var uhyre flittig. Han skrev 10 operaer i italiensk stil, en del symfonier, koncerter for soloinstrumenter og kammermusik. Han var én af de første, der skrev musik for hammerklaver - både tohændigt og firhændigt.
 
Man kalder ham også for Londoner Bach. Han døde i London i 1782.
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms