Antonio Bembo

1650 - 1700
Frankrig
 
Antonio Bembo blev født i Venezia omkring midten af 1600-tallet. Hun var ud af en musikerfamilie og fik en god musikuddannelse. Forældrene ventede sig meget af deres begavede datter.
 
Desværre gik alting helt anderledes. Hun mødte en mand, som hun blev forelsket i. Forældrene satte sig imod forbindelsen, men hun flygtede til Paris sammen med den mand, hun elskede.
 

I Paris blev hun hans elskerinde, men det varede ikke længe, før han forlod hende.

 
Nu var hun helt alene. Hun havde ikke noget at leve af, og hjem turde hun ikke rejse. Hendes forældre havde slået hånden af hende.
 
Hvad skulle hun gøre?
 
Antonio Bembo tog en rask beslutning og opsøgte kong Ludvig 14. Han lyttede til hendes sørgelige historie og besluttede at hjælpe hende.
 
Den unge pige fik en livrente og blev anbragt i et kloster: Notre-Dame de Bonnes Nouvelles. Her gik hun i gang med at komponere - først og fremmest kirkemusik, men det blev også til en opera "Elskovsskolen", som dog aldrig er blevet opført.
 
Antonio Bembos samtidige fandt hendes musik lidt for gammeldags i stilen. Den slog ikke rigtigt an, men i vor tid er man begyndt at interessere sig for hendes originale og personlige kompositioner.
 
Man kender ikke Antonio Bembos dødsår, men det må have været omkring 1700.
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms