Nicolo Paganini

1782 - 1840
Italien
 
Født 1782 i Genua i Italien.
 
Lige fra han var ganske lille, elskede han musik. Da han blev fem år, fik han en violin af sin far. I begyndelsen var den kun tænkt som legetøj, men Nicolo komponerede sine egne melodier og lærte sig selv at spille dem. Hans forældre var fattige folk. Nu så de en chance for at tjene penge ved at lade den lille dreng optræde for penge. Han begyndte at spille på gader og i krostuer.
 
En musiker fra orkestret i Genua kom en dag tilfældigvis til at høre Nicolo spille. Han blev straks klar over, at drengen måtte have et enestående talent, og tilbød at tage ham som elev.
 
Nu gik det hurtigt fremad. Da Nicolo var ni år, optrådte han i kirker og på teatre med sine egne kompositioner.
 
Nicolo Paganini var en urolig sjæl. Han var vild med at spille violin og kunne godt finde på at øve sig ti timer i træk uden en eneste pause, men han var også vild med at spille kort og terninger. Somme tider tabte han, og så måtte han kæmpe med en enorm spillegæld.
 
Nicolo Paganini tog på koncertrejser rundt i Europa. Alle ville høre den fabelagtige violinist. Der blev fortalt myter om ham.
 
Man sagde, at han havde solgt sin sjæl til djævelen for at blive verdens bedste violinspiller. Så godt kunne ingen lære at spille på naturlig måde.
 
Det virkede som trylleri, men i virkeligheden var det resultater af Paganinis mange, mange øvetimer og eksperimenteren med nye teknikker, som udvidede violinens muligheder.
 
Paganini komponerede bl.a. 2 violinkoncerter, 24 solocapricer og 1 guitarkvartet.
 
Han døde i Nice 1840.
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms