Jean-Philippe Rameau 

1683 - 1764
Frankrig
 
Født 1683 i Dijon i Frankrig. Hans far var organist. Jean-Philippe var meget talentfuld og begyndte tidligt at spille violin og harpsichord (en slags forløber for klaveret). Faderen syntes ikke, at hans søn skulle være musiker. Det førte ikke til noget.
 
I stedet blev drengen sendt til et jesuitter collegium, da han fyldte 10 år. Her skulle han gå i skole og senere studere jura.
 
Det var ikke nogen god ide. Jean-Philippe havde slet ikke lyst til at blive jurist. Det eneste, der interesserede ham, var musik. Han passede sine lektier, men han var ikke glad.
 
Da der var gået fire år, gav faderen efter. Jean-Philippe fik lov til at forlade skolen. Nu gik det løs med musikken.
 
Forældrene gav ham en rejse til Italien. Her skulle han studere den nyeste musik. Dengang kom alle nye musik-ideer fra Italien.
 
Jean-Philippe Rameau rejste til Italien, men selv om de italienske komponister havde mange nye og spændende ideer, blev han hurtigt klar over, at han meget bedre kunne lide den franske musik, som han kendte hjemmefra. Da han mødte et fransk orkester, der var tournée i Italien, spurgte han dirigenten, om han måtte være med. Det måtte han! De stod netop og manglede en dygtig violinist.
 
Da orkestret vendte hjem til Frankrig, besluttede Rameau, at han ville være organist. Han blev ansat som musikleder og organist ved to kirker i Paris.
 
Rameau tænkte meget over, hvad det var, der gjorde musikken smuk og værd at lytte til. Efter at have studeret i nogle år, hvordan musikken var ‘sat sammen', skrev han en bog om musikteori, som mange store musikere er blevet undervist efter.
 
Rameau skrev også musik - bl.a. en del stykker for harpsichord. De blev meget populære ved Ludwig den 15.s hof.
 
I 1745 blev Jean-Philippe Rameau udnævnt til kongelig hofkomponist.
 
Han døde i Paris den 12. september 1764.
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms