Antonio Vivaldi

1678 - 1741
Italien
 
Født i Venedig 1678. Søn af Giovanni Vivaldi, som var violinist ved Markuskirken i Venedig.
 
Antonios første violinlærer var hans far. Drengen var flittig og talentfuld. I løbet af få år blev han så dygtig, at han kunne spille i samme orkester som sin far.
 
Han havde dog ikke lyst til at blive musiker. Han ville være præst i den katolske kirke. Derfor studerede han teologi samtidig med, at han spillede i orkestret.
 
Vivaldi blev præsteviet i 1703. Folk kaldte han ‘den røde præst' på grund af hans røde hår.
 
Musikken spillede en stor rolle i Vivaldis Venedig. Der var musik alle steder: i de fornemme huse, i kirkerne, på teatrene, i de mange kanaler, hvor der lød sang fra gondolerne, og på byens torve og pladser. Et hjem for forældreløse piger ‘Ospedale della Pietá' var berømt for dets dygtige pigeorkestre. Pigerne lærte at spille på alle mulige instrumenter, og de var meget efterspurgte, både i kirkerne og i de fornemme huse. På Vivaldis tid var der 6000 piger på ‘Ospedale della Pietá'.
 
Pigehjemmet manglede en musiklærer, og Vivaldi blev ansat som dirigent, violinlærer og huskomponist. På den måde blev han både præst og musiker, men det var musikken, der tog hans tid.
 
Vivaldi skrev over 400 solokoncerter til pigerne, flest for violin, men det blev også til koncerter for cello, fløjte, obo, blokfløjte, trompet og mange andre. Hans operaer blev spillet overalt i Europa. Ind imellem tog han fri fra sit arbejde som musiklærer og rejste til en af Europas store byer for at dirigere og give koncerter på sin violin. Mange berømte musikere rejste til Venedig for at høre ham spille og få undervisning hos ham.
 
Vivaldi døde i Wien i 1741.
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms