Francesco Maria Veracini

1690- 1750
Italien
 
Født i Firenze 1685. Han fik sin første violin af sin farbror Antonio, der også blev hans lærer. Det viste sig hurtigt, at drengen havde fantastiske evner for violinspil. Efter få års undervisning sagde hans farbror: "Nu er du parat til ar rejse ud og vise andre, hvad du kan."
 
Drengen spillede i alle større byer i Italien. Folk strømmede til hans koncerter. De var vilde med ham og kaldte ham ‘Florentineren'. Som voksen blev Veracini den største violinist på den tid. Han tog på lange koncertrejser rundt i Europa.
 
Samtidig komponerede han også - især musik for violin. Det blev til 24 violinsonater og 3 operaer.
 
Veracini var en rastløs mand, altid på farten, men da han blev ældre, begyndte han at længes tilbage til sit fædreland, Italien. Mens han var i London, hvor han dirigerede Händels operaorkester, tog han en beslutning: Han ville hjem.
 
Da han var på vej over Den Engelske Kanal, blev der et frygteligt stormvejr. Veracini reddede livet, men hans to elskede violiner, som han havde givet navnene St. Peter og St. Paul, gik til bunds.
 
Det var et hårdt slag for ham.
 
Veracini slog sig ned i Pisa, men han følte sig gammel og træt. Kræfterne slog ikke længere til. Få år efter - i 1750 - døde han som en fattig mand.

 

Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med ITProfil.dk. Vedligeholdes med ADcms